First American Date

I fredags var jag på min första riktiga amerikanska dejt! Han heter Douglas, så det är alltså inte han jag gick med till skolbalen. Han hämtade mig med sin 20 år gamla truck (en flakbil, ganska fancy) klockan 5 och så åkte vi till Columbus, köpte en sub var från Subway och åkte sedan ut till the riverwalk för att äta. Det är väldigt fin utsikt där men jag har inte min smartphone just nu så det blev inga bilder. 
 
Vid 7 åkte vi tillbaka till Columbus för att gå på bio. Det blev "The call" vilket var ett bra val. Efter filmen åkte vi tillbaka till floden och när vi var på väg ut på en brygga var det något som plaskade i vattnet. Jag trodde det var någon som stog någonstans i mörkret och kastade sten, för en minut senare plaskade det igen. Jag var livrädd för vi var helt själva där. Tredje gången det plaskade var vi väldigt nära vattnet och då bärjade Douglas skratta "It's just a beaver!" och självklart var det "bara" en bäver som simmade omkring där och slog med svansen. Och inte var den rädd inte. Trots att vi var ute på bryggan simmade den under och runt omkring den, men efter ett tag simmade den iväg. Det var en stjärnklar natt. Vi satt på bryggan ett tag tills det var dags för mig att komma hem, och då skjutade han mig så klart hela vägen hem. 
 
Det är ganska oldschool här jämfört med i Sverige när det gäller "dejting". Här (om han är uppfostrad "rätt") håller killen alltid upp dörren när man går in någonstans och låter tjejen gå först. De öppnar och stänger bildörren för dig både när du ska in och ut ur bilen. Killen ska också betala för ALLT! Douglas betalade för både middag och bio och blev nästan irriterad när jag sa att jag ville betala. Han måste ju desutom också betala för bensinen som går åt för att komma och hämta, åka omkring och sedan lämna av mig. I FEEL BAD! En annorlunda kultur krock antar jag att man kan kalla det. ;)
 
I alla fall var min första dejt här i Amerika lyckad!
 
 
Igår var jag med Haylee hela dagen för att hjälpa henne flytta. Hennes kille och Douglas var också där för att hjälpa till och bära och vi använde Douglas truck och trailer att sätt de stora sakerna på. Så vi fixade och donade, städade och bar från klockan 11 till 15 och när vi var klara bjöd Haylees mamma oss på pizza.
 
I got a ride home with Douglas at 7 and at 8 Haylee and Brett came over for supper that my host dad Steve cooked (he's a GOOD cook!). Then we went back to Haylee's house and I stayed the night there.
 
 
In the morning Douglas came to pick me up at Haylee's house to take me to his church. He is going to the church I went to with Klara and Lexi in the very beginning of the year. When church was over we went to Zaxby's for a take-away lunch (this time he let me pay for myself bc he didn't have enough money, and i really did try to pay for him but he refused) and went out to the beaverdock again. There we were laying in the sun all day and now i'm sunburnt.
 
 
Good weekend helt enkelt! ♥
 
PS. Y'all have to excuse mina språkskiftningar... Jag insåg inte att jag bytte till engelska i mitten av inlägget förens det var för långt för att översätta och skriva om. :3

Prom

Yep, Prom was last Friday, March 29th, which also was 'Good Friday' here. School was out so I had all day to get ready for this big event, and trust me the whole day was used well. Tan, shower, do hair, do makeup, get dressed and fix nails took, if I'd guess, 6 hours. And this was the result:
 
 
 
I and my host sister Alexa (who did my hair and makeup)
 
I and my prom date Ivan
 
 I and Klara in my house
 
Prom before it started
 
I and Blair at prom
 
What you got and could bring home
 
 
Any Questions about my American Prom Experience? ♥
 

RSS 2.0