Ni fattar inte hur mycket pengar jag sparar...

Jag har gått upp 6 kg i vikt sen jag kom hit. Det har inneburit att när jag ser en snygg tröja i en affär, så ser den aldrig så bra ut som jag har föreställt mig, när jag går in i provrummet för att prova. Lika sorgligt varje gång jag måste låta den snygga tröjan hänga kvar i affären, men speciellt i provrummen där besvikelsen kommer tillbaka varje gång. Dock... Tänk vad mycket mer pengar jag skulle spendera om alla tröjor såg bra ut på mig!
 
Jag sparar pengar på att äta mycket...
Tankeställare där!

4e sista dagen av 2012

Idag var jag ensam hemma hela dagen för att alla jobbade, även Alexa. Det blev till att städa lite, spela gitarr, powerwalka på löpbandet och duscha. Vid 5:30 kom Alexa och Mary hem.

På kvällen kom Justin och hämtade mig och så åkte han, jag, Ali, Jeremy och Ivan till Columbus och åt middag på Applebee's. Efterrätt blev det på TuttiFrutti och sedan åkte vi till Walmart. Efter det mötte vi upp Haylee och Patricia vid Sonic, åkte för att dra upp någon som fastnat i lera med sin bil och sedan tillbaka till Applebee's för att hämta Ivans bil och åka tillbaka till Caledonia, där vi satt i parken tills det var dags för alla att dra sig hem, lite innan 11.
 
Jag smsade min värdpappa vid 8 och frågade om det var ok om jag var hemma 11. Svar 15 minuter senade sa att jag måste vara hemma 9. Jag blev ganska upprörd och besviken, för det betydde att vi behövede åka tillbaka till Caledonia inom 10 minuter. Jag svarade och sa men det är ju fredag (på helger brukar jag vanligtvis få vara ute till 11 här). Då svarade han att jag kunde vara ute till 11:30. Jag var sååå glad! :D
 
 
Do y'all know y'alls' New Year's Resolutions yet?
It's only 3 days left!

Den mirakulösa guacamolen

Igår (onsdag) var jag, Alexa och Mary och åt sushi till lunch, på Little Tokyo i Columbus. 
På eftermiddagen jul-skypade jag med min familj och släkten som är i Stockholm nu och firar jul (utan mig). Detta är min första jul utan min kära, älskade och saknade familj.
På kvällen gick vi på bio och såg This is 40. Den var rolig.
 
 
 
Idag lagade jag min första riktiga middag i USA! (Min förra vfamilj hade inte råd att köpa ingreidenser för mig att laga med, därför jag inte har lagat något innan...) Gissa vad det blev, den tyyypiska fredagsrätten i Sverige: TACOS!!! (fast nu var det ju pannkakstorsdag, men i USA gäller andra regner)

Det blev succé! Speciellt guacamolen av någon anledning. Det roliga var att guacamolen var helt och hållet inproviserat gjord av mig. Hemma när min familj gör guacamole använder vi 2 avocado och guacamole kryddmix. Här fanns bara mix för köttfärsen. I alla fall använde jag bara en avocado, för jag trodde inte det skulle bli så bra och därför inte så mycket gå åt. FEEEL! Alexa och Mary smakade när jag inte såg och kom och sa att jag måste göra mer. Så det blev att vi åkte till affären och köpte 3 mer avocado. 
 
Skilladen mellan min och deras tacos sa de var att de brukar ha ris och bönor i sina, men inte gurka och majs (och Amandas special-guacamole, så klart). Gurka i tacos tycket Steve och Susanna smakade bra.
 
 
 
Amandas tacos:
  • Tortillabröd
  • Köttfärs+kryddmix
  • Gurka
  • Tomat
  • Isbergssallad
  • Majs
  • Tacosås
  • Gräddfil
  • Guacamole
  • Riven ost
 
Amandas mirakulösa guacamole:
  • Avocado
  • Gräddfil
  • Tacosås
  • (Köttfärs)kryddmix
  • Gullök
  • Vitlökssalt
  • Vitlökspulver
  • Gullöksflingor
 
 
Guacamole till folket!

The One Thing You Never Should Trust

  • För två dagar sedan var det 20 grader och sol. 
  • Igår var det kanske 10 grader och spöregnade hela dagen.
  • Nu är det 5 grader och stormvarning.
  • Skulle inte förvåna mig om det låg snö på marken imorgon när jag vaknar.
 
 
Don't ever trust the weather, it'll let you down! 

JUL, JUL, STRÅLANDE JUL

Den 24e åkte vi till Susanne's farmor och firade jul med hennes släkt. Det var 25 personer i ett jättelitet hus, som tur var var det nästan 20 grader och sol utomhus så många var ute. Det var jättegod mat och trevliga människor.
 
Den roliga jämförelsen jag kan göra med Sverige är att här äter alla varm- och efterrätt på högst 30 minuter under familjemiddagar, medans i Sverige sitter vi och äter endast förrätten i minst 30 minuter
 
 
Vi kom hem runt 5 och då åkte jag och Alexa till en av hennes kompisar för att han skulle byta lamporna på hennes bil. När vi kom hem igen bestämde Alexa att vi skulle öppna varsin julklapp i förväg (den 24e istället för 25e) och för mig kändes det helt rätt att öppna paketet som kommit på posten, från min familj i Sverige, den 24e. 
Från Linnéa fick jag julkaländern "Diselråttor och sjömansmöss" på DVD. Det är den enda julkaländern jag, Linnéa och Viola någonsin har missat och det är den julkakändern alla säger de tycker har varit den bästa de sett. Nu äntligen får jag se den! ;) Tack Linnéa!
Från mamma och pappa fick jag en 100-dollarssedel:
Who's on the 100dollarbill? Amanda Jacobsson
 
 
 
Idag, den 25e, sov jag länge, vilket jag tror de andra gjorde också, för när jag kom upp höll Steve på att laga brunch. Men innan vi åt var det presentöppning. Jag fick kläder, smink, lotion, godis och lite annat. Sedan åt vi brunchen. Mums! Efter det gjorde vi inte mycket mer än att titta på tv. På kvällen beställde Alexa pizza som vi åkte och hämtade.
 
 
 
 
 
GOD JUL!!! ♥

Busy Saturday, Clam Sunday

I lördags kom Klara hit klockan 12 och 12:30 kom Haylee och Brett och hämtade oss för att vi skulle till Mitoros och göra samma sak som vi gjorde för Klara i torsdag men för Patricia. Det var kul (men självklart var mitt överraskningsparty mer awesome)!
 
Gräddig Patricia
 
Blair and Katelyn 
 
Presentöppning
 
 
På kvällen kom släktingar hit och så hade vi en liten julafton med dem. Alla hade varsin 5-dollars julklapp som vi sedan gjorde en lek med.
 
 
Efter det åkte jag till en kompis som hade ett bonfireparty, men kunde bara stanna en timme för jag var tvungen att vara hemma 11.
 
 
 
Söndag gick vi till kyrkan på morgonen sedan var vi hemma och gjorde ingenting hela dagen. 7 ringde Justin och frågade om jag vill åka med honom, Tanner och Ali to town men Steve sa att jag var tvungen att vara hemma 9 och Justin hade inte tid att ta mig hem så tidigt så det blev inget.

What you find in an American store

"Swedish Fish" in the candy section
 
 "swedish meatballs" in the freezer section
 
A whole section of different kinds of beans
 


Saffransbullar utan saffran

Idag var jag så oerhört uttråkade att jag bestämde mig för att baka lusse(SAFFRANS)bullar med amerikanska ingredienser och UTAN SAFFRAN...
 
Först och främst, jag bakar aldrig! Det närmast jag kommer bakning i vanliga fall är när jag äter smeten när syrrorna bakar. (Linnéa och Viola, jag vet att ni saknar det.) Med andra ord är jag inte super säker på mina bakningskunskaper.
För det andra, det finns inte så mycket annat val än att använda amerikanska ingredienser, och man vet aldrig vad som har stoppats i dem innan de hamnar i butiken.
Det var på grund av dessa två anledningar som jag inte köpte lite saffran för 100kr... Risken att misslyckas var för stor. Haha
 
 
Resultat:
 
 
 
 
Det ser faktiskt bättre ut på bilderna... Innan de var inne i ugnen såg de ut som bajskorvar. På bilderna ser de nästan gula ut!
 
I alla fall smakade de inte tillräckligt sött och mjölet här gjorde så de smakade som vetebröd, dock blev det faktiskt bättre än var jag trodde det skulle bli. Steve och Susanne sa att de gillade dem. Så jag är absolut nöjd med mitt verk!
 
 

Klara's birthday

Yesterday was Klaras birthday! I got up, did my makeup and wraped her presents. At 12 Ali (Klara's host mom) came to leave cupcakes and helium balloons and 12:30 Haylee and Patricia came and picked me, the cupcakes and balloons up and we went to MiToro's (a mexican restaurant in Caledonia) to decorate. Right after we pulled in JonJon and Ivan pulled in too. It was surprise-birthday-party-time! Together with Ali and Lexi (Klara's host sister) I had planned this for a week. I had invited all her close friends from here and Ali fixed the cupcakes and balloons. 
 
Klara thought she was going to eat lunch with her family but then we jumped out and screamed surprise and she was so happy she cried! Then we ate lunch and after that I put candles in the cupcakes and we sang Happy Birthday and a man that worked there came and put a sombrero on her head and at the same time he put wipped cream in her face! Then we had a wippedcream-fight and ate cupcakes. 
 
When it was almost time to go she opened my present and it was one christmas gift that she had to save, her charger that she forgot here when she stayed the night and two rings, one for me and one for her, sisterrings. ;) I also payed for her lunch..
 
She was so thankful that I did all this for her and I'm so glad I did it. :D 
 
Lyckligt ovetande
 
BAAM
 
 
 
Ivan
 
Francisco
(jag har engelska tillsammans med honom och han jobbar på MiToro's, så han hjälpte oss lite)
 
Francisco, Haylee, jag, Ivan, Emilee, JonJon, Lexi, Klara, Brook, Patricia
 
Klaras födelsedags present som delades med mig
 
Min "outfit"
 
 
In the night Justin and Tanner came and picked me up. First we went to Columbus to get something to eat and then we went to New Hope to look for Christmas lights, because I had heard that it would be pretty Christmas decorations there. We drove around for like an hour and found some houses but it was only one house that was "wow". On the outside it had a count-down for Christmas.
 
I had to be home by 10, so Justin, as ususally, took me home 15 minutes before my curfew. At my house I gave him a christmas present and it was a key band that I brought from Sweden with "varning för älg" signs on, because Klara stole his key band like 2 weeks ago and hasn't given it back, so that was perfect (if he stars using it) ;)
 
 
 
Today I was supposed to go to a bday party but the guy that had it is sick and texted me yesterday and said it was canceled, so today is a lazy day at home. 
 
Solen skiner in genom fönstret, hade det inte blåst hade det nog varit nära 20 grader ute
  
 
 
Ha det bra! 

Jullov med lägereldar

Hej hopp!
 
 
Förra veckan var det terminsprov. Onsdag till fredag var det två 2-timmars prov varje dag. Jag hade inget prov på onsdagen, för jag behövde inte göra något terminsprov i MS studies eller creative writing. På torsdagen hade jag först biology och sen english, det kändes som att jag gjorde bra på båda. På fredagen hade jag world history och algebra, vilka också kändes som att det gick bra på. Efter det slutade jag och gick på JULLOV!!! Jag gicka alltså på jullov den 14e! ;D
 
 
fredag källen gick jag på bio med min kompis, Elizabeth, hennes pojkvän och hans lillebror. (Det var tydligen någonslags dejt mellan mig och lillebrorsan...) Han var jättetrevlig och gentleman och allt men... 16 år och, ja. Han försökte hålla min hand flera gånger under filmen, men jag smsade med Klara för att fly från det.. xP
I alla fall såg vi den nya James Bond filmen Skyfall. Den var ok, för många sega delar dock. 
 
 
Lördag kväll hade Alexa sin födelsedagsmiddag ute med några kompisar som jag fick följa med på. Efter det släppte Alexa av mig vid floden med några av mina kopisar som hade en bonfire. Justin hade sin go-cart där (som jag skrev och visade en bild på när han och Tanner byggde i förra inlägget) och jag fick testköra den!!! 
 
 
söndagen blev det kyrka på morgonen och sedan åkte vi för att fira släktens sena födelsedagar på Steve's sida, i Aberdeen, där vi var för Thanksgiving. Mycket god mat. (:
På kvällen kom Klara och sov över här. Vi är ju vana att vara tillsammans varje dag men nu bor vi i olika familjer och när jullovet kom träffas vi inte ens på dagarna i skolan så vi tänkte att det var dags. Och självklart sov hon i min säng med mig! ;)
Alexa och Mary i bilen på väg till Aberdeen
 
 
Måndag var lazy morning (utan skola!!!) sedan lämnade Klara vid 2.
På kvällen kom Alexas bästakompis Mary Beth (som ni säkerligen kommer höra mer om för hon är här hela tiden) och Alexas två kusiner Kory och Dustin. Vi kollade på film och klockan 12 hade Alexa och Kory redan gått och lagt sig men då sprang jag, Mary och Dustin in i Alexas rum och skrek HAPPY BIRTHDAY! Hon ba Quit! My birthday doesn't start until 2! Haha..
 
 
Som ni kanske förstår var det alltså Alexas födelsedagtisdagen. Vi allihopa trängde in oss i Alexas lilla mustang, det var jag, Mary, Kory och Dustin, och så åkte vi till stan för att käka lunch. Det blev japanskt! 
Steve kommer alltid hem runt 5 och så åker han till gymmet direkt. I tisdags åkte jag med honom och han visade mig hur alla maskinerna funkade. Oh it felt good to exercise! (Var och är fortfarande öm. Men ska nog åka med honom idag också.) På vägen hem hämtade vi pizza och Suzanne hade med sig glass tårta. Efter att ha ätit gick vi (Mary och alla dom) ut och gjorde en stor eld på baksidan. 
Alexa och Kory i pyjamas vid lägerelden
 
 
Idag kom min kompis Haylee hit, och med sig hade hon en utbytesstudent från Danmark som var här förra året och som nu är tillbaka för att hälsa på och bo med Haylee. Patricia heter hon och hon var supertrevlig! De var här i en knapp timme och sedan åkte vi för att Patricia skulle få träffa Klara också. Hos Klara stod vi utomhus och pratade i en dryg timma. Och ärligt talat behöver man inte ha på sig mer än en t-shirt! Det är så sjukt varmt! Ungefär som en svensk sommarnatt.
På kvällen åkte jag till gymmet med Steve igen.
Lexi (Klaras nya värdsyster), Ali (Klaras nya värdmamma), Haylee, Patricia och Klara
 
 

De senaste 2 veckorna

Den första december var det en julparad här i Caledonia. När jag kom dit för att titta på den träffade jag Justin som skulle vara med i en paradvagn och fixa med ljud och ljus. Jag fick lov att joina dem. Deras paradvagn var för Caledonias volleybollag, det var en kärra med ett julupplyst volleyboll nät i mitten. Justins kompis Tanner körde flakbilen som drog kärran och jag, Justin och två andra killar satt på flaket. :)
 
 
 
Efter parade åkte vi och fixade en bonfire nere vid floden.
 
 
 
 
 
Dagen efter blev det julpynt i pyjamas!
 
 
 
 
 
Den 3e december var det meningen att jag skulle vara med i Columbus julparad med Justins syster Makala, men istället valde jag att åka med Justin och studera när han och Tanner byggde en go-cart.
 
 
 
 
Den 6e var det julkonsert i kefeterian.
 
Här stod jag i lunchkön, därför det blev ryggar i bilden
 
 
 
 
Förra helgen åkte vi till en ljuspark
 
 
 
 
 
Jag avslutar med en suddig klassrums bild som Brett tog med min telefon:
 
 
 
 

VIDEOBLOGG

Sorry för den dåliga kvaliten på bild och ljud men det är min webkamera på datorn som används för jag har inget bättre.
Så här ligger det i alla fall till:
 
 
Did you like it?

Kommentera gärna vad ni vill att jag ska berätta om eller om ni har några frågor som jag kan besvara så ska jag se vad jag kan göra för er! 
 
:D
 

RSS 2.0