Bildeeer

Jag har slingat håret och fick det sedan plattat
Suzanne jobbar i en hårsalong i Caledonia och sa att hon vill fixa mitt hår och att hon kunde slinga det för ett bra pris, blev väldigt nöjd! Första gången jag slingar håret.
 
Känner ni igen er Amanda? Fick kommentarer om att jag såg Americansk ut i plattat hår ;)
 
 
Thanksgiving
Detta är mitt Thanksgiving meal! (:  (+ efterrätt så klart ^^)
 
De vi var hos bodde right by the river :3
 
Och ja, det har blivit höst! ;)
 
 
Shopping
Victoria Secret!
 
Påsarna som blev
 
 
Steens
Middag alla Amanda, man tager vad man haver...
 
Julgranen är uppe och klädd (inte för att jag fick hjälpa till)
 
Så här såg det ut i morse när jag gick ut för att vänta på skolbussen.
En frostig soluppgång, vintern närmar sig!
 

Så här ligger det till

Vi flyttade från huset i Caledonia till lägenheten i Steens (typ 15 min körning från Caledonia) för två söndagar sedan, fast det var bara mina saker som flyttade dit, jag flyttade in med min möjligtvis nya familj, Alexa, Suzanne och Steve. Där stannade jag söndag till onsdag, onsdag natten sov jag i Steens men sedan kom Alexa och hämtade upp mig igen på torsdagen för att jag skulle få förlja med dem till några av deras släktingar i Aberdeen och få uppleva en RIKTIG Thanksgiving. Mina "riktiga" värdföräldrar hade nämligen inga planer på att jag skulle få uppleva en riktigt Thanksgiving under mitt år här. Efter det var det shopping som jag skrev om i inlägget innan. Jag sov 3 av 38 timmar och shoppade 17 av dem, spenderade dock bara $190! :o 
Sov till klockan 1 lördagen efter det äventyret. På eftermiddagen åkte jag tillbaka till Steens och på kvällen kom Justin och hämtade mig och så "ridade vi around" lite i hans bil, hängde lite på "da carwash" med lite folk och pratade. 
 
Nu har jag bott här i Steens sen lördags. 
 
Igår gick jag med Klara till basketmatchen som var. Fick skjuts av hennes nya värdfamilj dit och hem. Mamman är super trevlig och skön. Hon vet hur vi haft det så när hon kom för att hämta oss och åka hem hade hon med sig toast och skinka till mig för att vi inte haft så mycket mat... Jag har ätit microade chicken nuggets 3 dagar i rad nu. Har dock köpt minimorötter, två yoghurtar, flingor och philadelphiaost, så jag överlever ett tag till.
 
 
Ska försöka bli bättre att blogga! Har bara inte samma sug att dela med mig av min varda här längre, som jag hade i början, då jag skrev som en dåre. Det händer liksom inte så mycket, och det är inte kul för er att bara höra dåliga nyheter hela tiden... 
 
 
Saknar Sverige och alla ni som bor där! Skulle vara skönt att få ta semester i en vecka och åka hem till mitt kära Svealand och bara leva ett normalt liv...
 
 
LOVE TO Y'ALL!!! ♥
 

SHOPPING

Jag vet att jag inte uppdaterat bra men jag måste berätta detta!!
Hahaha ni kommer inte tro mig!!! Nu är det så kallat Black Friday här! Vissa affärer öppnade 8 på kvällen idag (torsdag) vissa öppnar 12 och vissa öppnar 5 imorgon bitti. Vi var just på Walmart som öppnade 8 och det var bilar på heeela den stora parkeringen!!! När vi kom in var det ett enda stort kaos!! Det var folk överallt! Ett enda stort led, hade du en kundvagn stod du inprincip still!
Nu sitter vi utanför Cohl's och klockan är 10:30 och det öppnar 12!! Vid vissa affärer har folk köat i 2 dagar men vi kom hit 9:50 och det är Max 20 pers framför oss men redan typ 100 bakom oss!
Planen var att jag, Alexa och Suzanne skulle åka imorgon kl 9 till Tupelo, men nu åker vi med Alexas kusin inatt istället, och shoppar hela natten, sedan kommer suzanne (alexas mamma) och så ska vi shoppa hela dagen!
Jag gick upp 10 imorse (torsdag) och kommer inte komma isäng förns fredag eftermiddag/kväll!
Jag glömde säga att Black Friday = storrea!!

Americanska ARE crazy!!! :D


Uppdatering

Jag har troligtvis fått en familj! Jag ska flytta dit idag i 3 dagar för att pappan är inte säker på att han vill ha en utbytesstudent men jag ska se till att han ändrar sig! Jag åket tillbaka till Kelly och Scott över Thanksgiving och vill den nya familjen "ha mig" flyttar jag in med dem efter Thanksgiving.

Det är en 17årig dotter, en mamma och en pappa. Jag träffade dottern, Alexa, i torsdags efter skolan och var med henne resten av dagen. Vi åkte till Columbus för att äta glass och träffa Klaras möjligtvis blivande familj, men hennes organisation vill inte att hon ska byta skola så nu vet vi att hon inte kommer bo med dem. På kvällen åkte vi till en skönhetstävling i en skola i Columbus. Vi kommer ha en sån i Caledonia high school också. :)


Jag har också glömt att nämna att Thanksgiving innebär en veckas lov från skolan! Så den här veckan har jag ingen skola!!!


I fredags och lördags har jag och Klara varit med Justin på kvällen.

I fredags åkte vi med honom och hans föräldrar till Columbus för att äta middag på Chili's, sedan åkte vi till Caledonia för att "se vad som pågick" där. Fredagskvällar är nämligen "hänga-vid-biltvätten kväll". Men denna fredag var vi i parken istället. ;)
Det var vi, Haylee, Brett och ett gäng killar vi känner.
Byns sheriff kom för att se vad vi höll på med, så någon skrek "Spring in i skogen!" Och det gjorde vi. Men efter ett tag gick vi fram igen. Och de pratade med honom. Jag fattade inte riktigt men det var ganska kul. :P Vi stannade där tills lite innan 12.

I lördags åkte vi med Justin till ett redneck party med hans familjs båtklubb. Det var mest äldre personer men det var ganska kul ändå. Det var redneck klädtema, redneck mat, en redneck pjäs (alla skrattade jättemycket, jag och Klara förstod typ ingenting av deras söderdialekt) och redneck tävlingar.


Denna vecka har jag Thanksgiving lov!!!

Hare gott igelkott! (:


Basket ersätter Fotbollen

Nu när (amerikanska) fotbollssäsongen är avslutad, har basket säsongen kommit igång. Så i fredags och idag (tisdag) var vi på de första basketmatcherna.
 
I fredags var det 3 matcher. Först 9ans killag, sedan tjejlaget och sist killaget. Sista matchen, när killarna spelar, är det fullt på läktaren och det är faktiskt väldigt kul och spännande att titta på. Det går fort och har varit bra motstånd. Dock behövde vi lämna efter 2a perioden av 4, i fredags för att vi skulle köpa mat och sedan åka hem för mötet med Kim.
 
Vi gick till bensinsationskiosken för att köpa lite friterat till middag (friterat är typ det enda de har där). Han som jobbar där pratar jättemycket, men typ sämre engelska än mig. I alla fall så fråga han vad vi ville ha och jag sa chicken tender. Han tog resten av den friterade kycklingen som fanns kvar + en vinge, sedan frågade han om jag gillar onionrings och jag sa lite tveksamt ja och då stoppade han drygt 10 st onionrings i påsen, sedan åkte det också med en stor friterad potatis. När han var klar sa han "Säg ett pris!". Klara ba "1 dollar", det tyckte jag var lite snålt så jag sa $2! xD Han sa bara okay. Jag fick alltså en påse full med mat för ca 14 kr. Inte illa! ^^ Han slängde också med massa honey mustard och ketchup. 
 
När vi kom ut från affären kom det några bilar från "the car wash" där några vi känner hänger ibland när de inte har något bättre att göra... (Jag var med där förra fredagen :P). I alla fall så var de på väg därifrån och vi kunde få skjuts hem av Ivan. Kelly och Scott hade inte riktigt pratat klar med Kim så vi gick in i Klaras rum för att öppna matpåsen och börja våran festmåltid.
 
Fest med friterad kyckling i sängen
 

I lördags sov vi länge och sedan åkte vi och tittade på nya huset. På kvällen åkte vi och nattshoppade på Walmart.
 
Nattshopping
 
 
I söndags åkte vi till kyrkan för första gången med Scott. På vägen hem stannade han på ett jordnötsfällt och vi gick ut och fick smaka på färska jordnötter. Jag gillade dem!! 
 
Skala jordnötter på jordnötsfältet
 
 
Igår, måndag, firades Veterans Day på skolan. Alla i high school gick till idrottshallen på rasten och där var det någon demostration av soldater, bandet spelade, kören sjöng och min engelskalärare, Mrs. Counts, sjöng.
 
Efter skolan blev det ovanligt nog lite plugg för min del och sedan lagade jag och Klara middag för första gången här. (För att vi inte hade något val, vi visste inte ens om vi fick.) Det blev en halvt misslyckad risröra med korv.
 
Soldatparad (eller nånting)
 
Bandet
 
Engelska plugg med Marabou
 
Matlagningen är i full gång
 
 
 Idag, Tisdag, var den andra basketbollmatchen. SPÄNNANDE!!! De 2 första perioderna låg vi under med typ 10 poäng, 3e perioden ledde vi med 10 poäng och sista var det jätte jämt tills vi började slarva och de andra vann med 63-57.
 
Vi är vita
 
Publik
 
53-53 och 2:34 min kvar av sista perioden
 
Aningen mer peppad publik
 
57-63 och 2,5 sekunder kvar, men inte gav de upp för det inte
 
 
 
Som sagt, efter detta får vi se när jag får tillgång till internet igen... Tills dess får ni ha det kanon! Och jag ska göra det bästa jag kan med att försöka hålla humöret uppe här.
 
Puss & Kram! ♥

Jag ska Byta Familj...

Jag vet att det verkar som att jag har det toppen här för all er som jag inte pratat med personligen. Jag önskar verkligen att det var toppen! Men nu är det inte så. Jag ska byta familj och i fredags kom min kontaktperson Kim hit för att prata med först mina värdföräldrar och sedan mig och Klara också. Vi kom fram till att när vi hittar en ny familj flyttar vi och gillar vi det inte kan vi komma tillbaka. 
Problemet här är att mina värdföräldrar bråkar väldigt mycket med varandra och pratar inte så mycket med oss. De jobbar och sover mycket så det finns inte så mycket tid över. De har också ekonomiska problem för att de spenderade alla sina pengar på sitt bröllop och smekmånad. Därför är det väldigt ont om mat i huset och det är därför de ska flytta. De ska flytta till ett mindre hus, vilket innebär att jag och Klara måste dela rum och vi allihopa måste dela badrum. 
Många saker tillsammans har gjort det för mycket för mig och Klara att stå ut att leva med. Så nu har en jakt på ny/nya värdfamilj/er börjat. När jag hittar en ny värdfamilj, flyttar jag!
 
I och med flytten kommer internetet kapas imorgon och vi har ingen aning om när det kommer komma tillbaka. Så nu försinner jag X antal dagar... 
 
 
Älskar allt stöd jag får från er i Sverige! 
SAKNAR ER!!! ♥♥♥

ShowChoir och Progress Report

Efter skolan i torsdags åkte jag och Klara till MiToro's med några kompisar från skolan, Brett, Ivan och John-John (Jonathan, en bra kompis till Ivan), för en sen lunch. 
 
Precis när vi hade betalat kom Joy (områdesansvariga) och Kim (kontaktperson), som planerat, och hämtade oss för att vi skulle åka och kolla på Kelseys (Joys barnbarn) collegeuppträdande i Fulton. Ungefär en timmes bilfärd och väl där plockade vi upp en rysk och en thailändsk utbytesstudent. Jag var ärligt talat lite besviken, för jag trodde att det skulle vara värsta stora grejen, men jag kunde ungefär jämföra det med musikaler på 1ans eller kankse 2ans gymnasienivå i Sverige. Det var absolut inte dåligt, jag hade bara för höga förväntningar. Och stället där vi var såg precis ut som Danderyds Gymnasiums aula, fick väldigt stor lust att gå upp på scen och sjunga med dem. ;) Det är något jag saknar, musiklektioner. I alla fall så var det typ färre personer där än vad det brukar vara på konserter jag haft med mina skolor i Sverige. Men missförstå mig inte, det var bra! :) De kallar det ShowChoir.
 
 
 
 
Jag fick min Progress Report denna veckan. Jag har A i 5 ämnen, Mississippi Studies, Creative Writing, World History, Algebra 2 och Art 1, och C i 2, Biology 2 och English1.
 
Tyler, Brett och Justin på väg till datakontoret under Creative Writing lektionen
 

Räddaren i Nöden: Mimi's Ice-cream!

I både tisdags och onsdags gick jag och Klara till Mimi's Ice-cream efter skolan! Det är ett glass ställe i Caledonia som har alldeles underbar glass. Men främsta anledningen till att vi går dit är inte glassen. Vi går dit för att det inte finns något bättre att göra... Vi är så uttråkade att vi går och äter glass. Vi går också dit för att det äldre paret som äger det är otroligt trevliga! Så vi köper vår glass och sedan står vi och pratar med dem tills vi nästan ätit upp. 
 
Så här ser det ut
 
Menyn, jag älskar "German Chocolate"
 
De säger att de gör detta som en hobby. Där de bodde innan de flyttade hit hade de ett jättebra glasställe och när de kom hit saknade de det så mycket så han gick en glasskola i en vecka och nu gör de sin egen glass. 

International Hug-an-Exchange-Student Day

Tomorrow, November 8, is it the International Hug-an-Exchange-Student Day! We'll see how that goes! ;)
 
 
or
 
 
 
Kramar till saknade Sverige!!! ♥

Flytt på G

Varning! Om någon snäll person planerar att skicka något på posten inom den närmaste tiden, gör det inte! Jag ska flytta! Och jag vet inte den nya adressen än. Så, nu slipper vi förhoppningsvis trubbel! :)
 
 
Förresten så har vi ändrat tiden en timmer här nu också, så nu är det 7 timmars skillnad igen.

Time

Sedan ni där hemma i Sverige ändrade klockan till vintertid så är det bara 6 timmars tidsskillnad mellan oss, istället för 7! :D Nu är jag alltså 6 timmar efter er svenskar.


Sedan kan jag också meddela att 1/3 av min tid här i USA är över. Nu åter står bara ungefär 200 dagar. 
Jag är inte redo att åka hem! Ska leva de 2/3 som är kvar här i USA fullt ut!!! 


Idag fick vi skjuts av Justin till skolan och Brett hem. :) Även om det är ganska charmigt att sitta på den amerikanska skolbussen, som ser ut precis som på alla filmer och som stannar precis vid brevlådan, så blir man trött på det efter ett tag. Mycket skönare att åka bil! ;)

På bildlektionen hade vi knyt kallas och jag tog med mig Ahlgrens bilar! Folk antingen älskar eller hatar det. Haha!
De bilarna kom förresten på posten för några dagar sedan från min kära farfar! Tack för paketet farfar & Eva! :D

I kväll ska jag troligtvis på en födelsedags fest. :) 

Just nu är klockan 5 på kvällen och jag står jag ute i solen på framsidan i t-shirt, jeans och flipp-flopp för att värma mig för att det är så kallt inne. Slå det ni! ;)


Pöss & Kråm!


Trick-or-Treat

Happy Halloween everyone!!!

Idag åkte vi hem till Haylee efter skolan, kollade lite läskig film och sedan åkte till ett bra bus-eller-godis område i Columbus. Där var det fullt med barn som sprang omkring mellan husen!
Detta var det bäst dekorerade huset:


RSS 2.0