Bombvarning

Alla onsadgar är kort-dagar i skolan. Då slutar alla klockan 13:15 istället för 15:00 som alla andra dagar. Det innebär att lektionerna är kortare och första rasten försvinner.
 
I min 4e period som är English 1 var det en kille som hade hittat en lapp inne på killarnas toalett precis innan lektonen där det stod något om att det fanns en bomb på skolan. Läraren gick iväg, killen som hittade lappen blev utkallad för att parat med biträdande rektorn och andra lärare sprang omkring. Efter ungefär 20 minuter ropade de ut i högtalarna att evakuera High School delen av skolan. Så vi tog våra grejer och gick ut genom bakdörrarna av skolan, över parkeringen och samlandes i våra 4th period classes på baseball planen. Sedan gick alla vidare till fotbollsplanen där de flesta satte sig på läktaren. Där satt vi i ungefär en timme. Tack Gode Gud att det blåste lite och att solen inte var framme hela tiden. Det var tillräckligt varmt ändå! ;) 
Till slut fick vi gå in igen, då det var säkrat att det inte fanns någon bomb. Klara sa också på hemvägen att de hade fått fast de som gjorde det. 2 killar som jag inte vet vilka de är. :P
I alla fall så samlades vi i våra 4th period classes igen i typ 10 minuter. Sen gick vi till 5th period (som egentligen redan hade varit), World History för mig, då vi skulle ha ett quiz på några sidor men det blev uppskjutet till imorgon för att vi inte visste hur lång tid det skulle ta innan klockan ringde igen, och det var dags för lunch. 12:35 ringde det för lunch. Det är alltså 40 minuter innan skolan slutar för dagen, så Klara och jag bestämde oss för att vänta med lunch tills vi kom hem. De som stod sist i lunch kön hann knappt sätta sig förns klockan ringde in till 6th period. 
6th period, Algebra 2, varade i ungefär 20 minuter, då hann vi få tillbaka och gå igenom gårdagens test. Jag fick återigen 99 poäng! :D Killen bakom mig var ganska imponerad och sa "Again?!". ^^
Det blev ingen 7th period.
 
 

Wedding pics

My dress for the wedding
 
 
 
 
Scott walking in with his daughter
(It was the first time he met her since Christmas, so he cryed when she showed up. I was so happy for him!)
 
Flowergirls
 
The Bridesmaids
(Kelly's sister from Florida, Kelly's sister Nicki who I've talked a little about, Kelly's niece Adrian, Kelly's daughter Ashley, Kelly's daughter Michelle and Kelly's best friend Kay.)
 
The Broomsmen
(The first one, the boy is Scott's son.)
 
Ring on
 
"Scott, you may kiss the bride"
 
The sweet couple (and my hostparents!)
 
Me, Kelly, Scott and Klara
 
Time to cut the cake (HUGE ONE!)
 
I'm sorry the pictures took so long, but the internet was down last night.
 
Enjoy! ♥

First Video Blog!

Befor you watch, sorry for my bad English! :P Hope you enjoy it anyway! ;)
 
 
Pics from the wedding's coming later! Hopefully tomorrow :)

Pöss

Mycket aktiviteter och lite tid

Sorry att det inte blev något inlägg igår men det är lite fullt upp just nu, saker har dykt upp. Så detta är ett snabbinlägg som jag kommer utveckla senare när det finns tid, kanske med en video. :)

Igår var jag på ungdomsaktivitet i kyrkan som en kille i skolan bjöd in mig och Klara till. Det var lite musik, lite bibel, lite kristet prat och lite volleyboll. Kul!
Vi fick skjuts hem av en tjej från skolan som övningskörde med sin mamma. Hon får troligtvis sitt körkort på måndag, och sa att då kan vi åka och göra saker. Jättetrevlig tjej!

Idag fick jag 90 poäng på ett world history test!
Efter skolan åkte jag och Klara med skolans volleybollag till en match och tittade. De vann! Super härliga och glada tjejer i laget, bjöd in oss till att passa och peppa lite! :D
 
Imorgon har jag try-out för volleyboll teamet! Scott fixade så vi fick kontakt med coachen igår. Han var väldigt mån om att hjälpa till så vi faktiskt fick kontakt så vi kunde börja spela. Thank you Scott!

Nu ska jag plugga in Biology 2 termer för morgondagens quiz. För mig blir det som engelskaglosor och termer... Inte kul men måste göras...

Hej då

Let's Go to the Mall

När Klara och jag kom hem från skolan idag var Adrian där (Kellys brorsdotter, som precis börjat på collage). Kelly låg och sov i soffan efter att ha jobbat hela natten, varit hos tandläkaren och haft folk över för att hämta sina bridesmaids klänningar för bröllopet (som är på lördag), så det var förståligt att hon var trött. Klara behövde en klänning för bröllopet och Kelly hade lova att vi skulle åka till Columbus för att köpa en idag, men Adrian åkte med oss istället. Så vi gick i the mall där hon köpte en klänning och en kofta till och ett par skor. Sen åkte vi till en klädaffär som heter Belk och där köpte hon ytterliggare en klänning. När vi var klara vart det McDonalds i bilden på vägen hem. Första gången jag äter McDonalds här i Mississippi!
'
Älskade "How I Met Your Mother" tyckte jag passade in här ;)
'

Är man sugen på glass, så är man

Igårkväll när jag satt och bloggade och trodde jag var den enda som var vaken, åkte plötsligt Scott iväg med sin bil. Jag tänkte att hans jobb säkert hade ringt och bett honom komma dit. Men icke... Idag berättade han att han helt plötsligt hade fått ett sånt där super sug efter något. I det här fallet var det en glass från ett ställe i Columbus. Så vad gör man inte för att tillfredställa sig själv om inte ta bilen klockan 00:20 och köra 20 minuter till Columbus, köpa sin glass och åka tillbaka hem igen. (De har öppet 24/7 där.) Anyway, that's what he did. Jag och Klara trodde honom inte när han berättade det. ;) Ruligt.
'
Idag fick jag 99/100 poängAlgebra 2 provet som vi gjorde i fredags. Det är ett A och jag tror jag var bäst i klassen! :D Bara en annan fick A.
Läraren började en tävling idag också. Man samlar klistermärken under en denna 9veckorsperiod och den som har flest i slutet vinner något pris. De som fick A idag fick tillexempel en stjärna. Sedan tror jag man får om man är duktig med läxor och så.
'
skolbussen har de små barnan som åker fått placeringslappar, så de vet var de ska sitta och det slipper ta sån tid när de ska gå på för att de aldrig sätter sig ner. Idag hade också jag och Klara fått varsin lapp:
'
Busschauffören är supertrevlig! Glad och säger alltid trevliga saker när vi går av och på bussen. Jag tror det är han som har gjort placeringarna i bussen också. Till oss gjorde han för att vara snäll. Vi har suttit på ungefär samma ställe tillsammans varje dag. Så nu har vi vår egen plats, som ingen får ta! ;)

Exchange träff

Igår, Lördag åkte jag jag, Klara, Kelly och Ashley (Kellys dotter) till columbus för lite shopping. Först åkte vi för att försöka fixa ett Amerikanskt nummer till mig och Klara. Killen som jag har skrivit lite om jobbar på en telefon butik och hade sagt att vi kunde komma dit så skulle han hjälpa oss. Han heter Tyler förresten. Det fanns tyvärr inga simkort som passade våra mobiler för tillfället, så vi får se när det blir av.
Sedan åkte vi och hämta upp Michelle (Kellys äldsta dotter) och åkte och åt lunch allihopa tillsammans. När alla var mätta och belåtna åkte vi för dagens huvudpunkt, att hitta en klänning till Klara inför bröllopet. Det blev inte som tänkt... Jag, som hatar klänningar och bara har ägt 2 stycken frivilligt i hela mitt liv, hittade en klänning, men inte Klara! Kommer lägga upp en bild på den lite senare.. Den är i alla fall ärmlös och i en härligt rosa färg. :) Gissa vad den kostade som ursprungspris... $60! Och gissa vad jag köpte den för på rean, på rean, på rean! $12:83 vilket är 86:19kr!!! ("på rean, på rean, på rean" är för att ursprungspriset var $60:00, sen var den nedsatt till $29:99, sen 19:99, vilket stod på lappen men när jag kom till kassan för att betala sa dom $12:83! :D)
'
Idag, söndag var det en träff för alla utbytesstudenter i området (vissa bodde 1 h härifrån) men det var i Caledonia, så jag och Klara har tur som bor här, på samma ställe som områdesansvariga. Det var jag (Sverige), Klara (Tyskland), Jonas (Tyskland), Fabienne (Tyskland), Maria (Ryssland), Marina (Ukraina) och Best (Thailand). Jonas var den enda killen. Alla studenterna från Tyskland var dem vi hämtade från Birmingham den 2a augusti, så dom visste man redan vilka det var. Vi pratade, områdesansvariga, Joy, gick igenom regler för året (jag måste ha minst C i alla ämnen annars kan jag bli hemskickad... :S) och allt avslutades med ett bad i poolen.
'

Tyskarna: Klara (min värdsyster), Jonas och Fabienne
'

Marina, Maria, Jonas och Fabienne
'

POOLEN
'

Efter badet: Klara, Best, Marina, Maria, Jonas och Fabienne
'
Vi var tvugna att åka vid ungefär 5 för att Kelly skulle hem för att göra sig i ordning för att åka till jobbet. 
När Scott kom hem, precis efter Kelly hade åkte, åkte vi till den Mexikanska restaurangen här i Caledonia. Det blev en Tacosalad med kyckling. :)
'
Nu är klockan seent och det är första dagen på 3e skolveckan imorn så nu ska jag sova.
Gud najt

Good morning

I just woke up and thought I should try to do a post through my phone. The blog app doesn't work to login with, there is something wrong with it. So now I'm on Safari and therefor I can't put up any photos in this blog.
So right now I'm in my big bed and soon I'll go up for breakfast! It's 10:20 and I woke up round 9:40.
Today I think we're going to Columbus for some shopping, Klara needs a dress for the wedding, which's next saturday.
'
Have a good day! Because I will! ;)

My house

Detta är något jag tror många har väntat på... En rundtur i mitt hus här i USA!
'
'
Så nu vet ni hur jag bor! :D

Godis och lite annat

SodaPops, fruktnappar, kolanappar, Tutti Frutti Passion och Ahlgrens bilar
SodaPopsen kom i paketet jag fick härrom dagen, napparna köpte jag innan jag åkte och Tutti Frutti och bilarna fick jag av mamma innan jag åkte
'


Insåg nog inte från början hur mycket Marabou det faktiskt var jag tog med...
Har dessutom redan gett bort tre stycken här
Inte konstigt att min väska hade övervikt
Men vad ska man göra när man vinner 2 kg choklad en vecka innan man ska åka ivåg i ett år?
'

Chokladen vi köpte igår
'
Tack så mycket för paketet kära familj! Kan skamset meddela att SodaPopsen redan är borta... Åt upp allihopa idag :$ Det var helt rätt val av godis att skicka! Det var nämligen det enda godiset som jag ville ha med mig men inte hann köpa. Åter igen, Tack! Det var uppskattat. :)
'
Sedan glömde jag också säga att Scott också jobbar med musik, när jag svarade på frågan om vad mina värdföräldrar jobbar med.
Scott är bandmanager för ett band som heter CashBox. Han känner också väldigt många inom musikbranchen, några ganska kända, tror jag.
Detta är i alla fall min favoritlåt av CashBox:
'
'
Lyssna och njut ;)

PEP SQUAD Cheerleading

På första rasten idag fick alla gå ungefär 10 min tidigare från classen de hade före, alltså 2a perioden. Då gick alla till skolan "gym" och satte sig på läktaren. I salen stod cheerleaders och dansade, och orkestern spelade för fullt. Sedan kom the football team in. Alla skrek, stod upp och klappade händer. Jag tror de ha såhär varje dag då det är en match senare på kvällen. Pepp inför the game liksom. Jätterolig grej!
'
'
Hade biologi test idag, som jag hade tänkt plugga till igår, men inte gjorde. Fick 65 poäng vilket är precis godkänt, så det är absolut "godkänt". ;P
'
Sen vi kom hem har vi bara slappat...
'
Ni vet killen jag snackade om innan som vi lärde känna på World Historyn och käkade lunch med. Har lärt känna honom ganska bra nu och fick låna hans iPod som jag kan filma med så ska försöka på upp lite videos! :)
Hoppas det uppskattas!
'
Puss och Kram

To Town

Detta stod i köket när jag kom upp för att äta frukost
Till mig och Klara från Scott
'

Varsin kyckling biscuit den här gången
'

Fick en godisrulle av Ms. Carter för alla rätt
Idag i skolan var jag 1 av 2 som hade fått 100 poäng (max) på gårdagens World History quiz! Hel otroligt i och med att jag bara läste igenom texten en gång utan att förstå särskillt mycket.
Only for "SMARTIES", you know
'
Efter skolan blev det utflykt till Columbus för att kolla på lite olika saker vi inte hunnit med än:
'
Columbus Welcome Center
'
Det var ett fint hus med gammaldags Americansk inredning i
'

Sedan åkte vi till Columbus gigantiska kyrkogård
'

The unknown soldiers from the civil war of America, fighting for the South, the Confederates
Nu förstår jag på riktigt vad Confederate betyder. Jag och Scott gick en sväng genom kyrkogården och han förklarade en massa saker om American history, så som the civil war. Att det var söder och norr mot varandra. Att många (speciellt mörkhyade) tror att södern slogs för att få behålla slaveri, men det trodde inte han. Södern var i alla fall the Confederates. Vissa mörkhyade tycker inte om det på grund av det jag sa innan, men det är typ något man är stolt över när man bor här i söder. Att vara en Confederate. Jag fick ju en tröja, i skolans vinröda färg, av Scott där det stod Caledonia Confederates. Nu har jag lite mer koll på vad det betyder. :)
'

Detta är ett minne av en traditionen som följde efter kriget
När jag pratade med Scott förklarade han också innebörden i denna sten. Efter kriget började man en gång om året att dekorera de okända soldaternas gravar som för att hedra dem och för att det fanns ju ingen släkting som kunde ta hand om gravarna eftersom soldaterna var okända. Det kallades Decoration Day men nu kallas det Memoral Day. Det är en Amerikansk helgdag nu.
Den här tradition började i alla fall här i Columbus, därefter denna sten.
'
Efter att ha vandrat runt på gravplatsen var vi varma och hungriga. Det blev glass med valfria tillbehör på Smackers Frozen Yoghurt http://www.smackersfroyo.com/. Gutt!
'
Lite handling efter det. Vagnen fylldes av frukt och choklad (för att jag och Klara skulle få smaka choklad de har som inte finns i Europa, eftersom jag gav dem Marabou och Klara gav dem Milka).
'
I förrgår hjälpte Scott mig med att läsa MS Studies. Där stod om en flod som förr var viktig för transpotr, som låg nära oss. Så detta är den floden. Tror den hette the Tennessee-Tombigbee Waterway.
'

Mina fina värdföräldrar, Scott och Kelly
'

Och min gulliga värdsyster från Tyskland, Klara

Bilder och ett packet

Lite bilder blir det idag för jag orkar inte skriva
'
Som jag sa tidigare kollade jag på High School Musical igår när jag pluggade
'

Gårdagens frukost kändes väldigt amerikansk
'

Lite matte-plugg i sängen
'

Idag utmanade jag skolans dress code lite med see-through t-shirt + nästan magtröja
Ingen sa något om det men hade min mattelärare varit här idag hade jag nog blivit tillsagd. Igår berättade hon nämligen att hon sagt till en 9th grade med see-through tröja att hon absolut inte kunde ha det, anledningen var att ingen vill se någons "belly button" ;)
'

Ett packet, till mig? Spännande!
'
Detta kom i packetet:

Fina bilder på  familjen
'

Godis, brev och Gröna Lund nyckelring med kort på familjen, som jag nu satt min husnyckel på
'

Fint brev från kära mamma
'

Fixade med anslagstavlan så den blev fin, prydd med alla fina saker jag fått
'

Åter igen min kära familj! <3
'
Jag har också fått en fråga om vad mina värdföräldrar jobbar med.
Min värdmamma jobbar natt på ett vårdhem med folk som inte klarar att ta hand om sig själva, pga tex ålder eller att dom varit med i en olycka eller så.
Min värdpappa jobbar ibland natt, ibland dag på Mississippi Steel Processing, där de tillverkar stålrullar som ser ut som gigantiska toapappaersrullar av stål (ungefär så Scott beskrev det). Här kan ni läsa om det: http://www.mssteelpro.com/
'
Det var allt från mig denna dag
Nätti

Utomhus- eller inomhus-hund?

My värdfamiljs vovve Gypsey fick sova ute i natt och igår natt. Igår natt sov hon i sin hage med hundkoja i men smet under natten genom att göra ett hål i övre sidan av stängslet på något konstigt sätt och klättra ut. Tung muskelknutte där. I natt fick hon vara lös ute undernatten men det visste inte Klara och jag så när vi stod och vänta på skolbussen (som för övrigt stannar precis vid huset) så kom hon fram till oss så det vart lite kalabalik när bussen kom, alla ungar stirrade ut genom fönster men jag lyckades få in henne en bit på tomten. I natt får hon i alla fall sova inne i tvättstugan, för Kelly är rädd att någon ska ta henne. Hon är en dyr byracka ;) De vill att hon ska få valpar som dom kan sälja. Kanske när jag fortfarande är här! :D

 

Someone wants to come into my room

 

I skolan har jag och Klara börjat snacka med en kille på World Historyn och idag åt vi lunch med honom och han kompisar. Jättetrevlig dude var han! :)

 

Nu har vi pluggat lite Biology tillsammans, jag och Klara, och blev precis klara med sista frågan. Före det gjorde jag lite Algebra 2 och på teven stod High School Musical på, vilket jag tycket var passenade medan jag gjorde High School home work. ;) I alla fall matten i Algebra 2 är såå lätt hittills! Talen nu är in princip "a=2b-5, lös ut 5" så jag är superduper nöjd att jag bytte till Algebra 2, trots att det skulle vara en svårare klass en Geometry.

 

Now it’s time to sleep,

Sweet dreams


Biscuit and Wedding Shower

Alarmet ringde klockan 11 idag. Då hade jag sovit med ögonbindel hela natten, vilket faktiskt gick bra! Jag vakande ju i alla fall inte när solen strålade in runt 6. I köket låg en biscuit med kött i, såg ut som en hamburgare med annorlunda bröd, och under låg en lapp där det stod något i stil med: Här får ni något annat än bara flingor till frukost. Yall enjoy. fast på engelska då såklart. Biscuits är väldigt vanligt här! Jag är vet inte riktigt vad det är, förrutom att det är ett slags bröd och hade aldig hör talas om det innan jag kom hit... Vet ni andra Svennar vad det är eller är det bara jag som är efterbliven?
Efter att ha slukat biscuiten hoppade jag in i duschen och gjorde mig redo för att gästerna skulle komma. Idag var det nämligen dags för Kellys wedding shower, där hon bjuder alla sina värninnor på kallas och Scott fick åka hemmifrån för det är girls only (förutom Ayden som fick tillåtelse att vara med). Det var tjejer i alla åldrar. Barn, tonåringar, medels... Alla kom runt 2 och gick sedan vid ungefär 4, så det var inte särskillt långvarigt. Fina presenter och fancy gotte-bord.
När alla hade gått vart det lite plugg och förberedelser för en ny skolvecka. Scott satte upp en mörkläggningsgardin till mitt sängfönster så imorn när jag vaknar komme det vara mörkt. :) Snällt av honom!
Till middag gjorde jag en sallad till mig och Klara. Scott ville inte ha och Kelly hade redan gått och lagt sig. Sallad, tomat, minimorötter, färdigriven ost och kalkon. Dressingen blev vitvinsvinäger, olivolja, salt, peppar och citorn-salt-peppar. Väldigt gött! ;)
Nu har jag gjort mig i orgning för sängen och packat väskan för imorgon. Väl förberedd för andra skolveckan i Amerika!
God natt

Fredag och lördag - Coffee, Swedish pancakes and meteor shower

I fredags var första gången jag och Klara åkte skolbussen på morgonen, till skolan. Annars har vi alltid fått skjuts. Vi frågade busschaufförren en gång när vi åkte hem vilken tid han kom för bi oss på morgonen och han sa 7:15 ungefär. Så jag gick utanför dörren 7:12 och precis då kom bussen ute på vägen så jag trodde den skulle åka förbi men busschauffören stannade så snällt och väntade på mig och Klara.

 

I skolan var det World History test, som jag hade somnat i boken när jag pluggade till, men jag fick 90 av 100 poäng!!! Riktigt stolt! Med tanke på att det är historia skrivet på engenska och jag suger på båda. Pratade med Scott och Kelly om det och Klara känner samma som jag, att det är svårt att förstå engelskan och historian på samma gång. De erbjöd sig i alla fall att läsa för oss och förklara, vilket framför allt jag kommer ha nytta av med min himla dyslexi. Jättesnällt av dem!

 

Scott sa att han skulle hämta oss efter skolan så vi tog inte bussen utan stod och väntade men han kom inte… Alla bussar hade åkt och i princip alla ungar/studenter hade blivit hämtade. Varken jag eller Klara har en amerikansk mobil eller mobilkort än så vi gick till kontoret och frågade om att få låna telefonen. Scott svarade inte men Kelly gjorde och sa att han var på väg. En halvtimme efter att vi hade slutat kom han, det var ingen fara men vi vart lite oroliga att han hade glömt. Det spöregnade också så det var ju inget alternativ att gå hem med alla böcker.

 

Huvudkorridoren är tom efter att alla har åkt hem



Regn

 

På kvällen frågade Scott om vi bara ville ha en lat hemma kväll eller om vi ville åka till något CoffeeHouse och kolla på uppträdanden. Det blev att vi åkte.

Där beställde jag kaffelatte med chokladsmak vilket smakade väldigt gott. Hade dock velat ha lite mer kaffe och lite mindre choklad smak, för det smakade varm choklad.

Grejen med uppträdandena var att vem som helst som vill får skriva upp sig och uppträda och det kan vara allt från poesi och dikter till komik och musik. De flesta var bra, men sen kom en gubbe och läste typ någon dikt innantill från sin laptop. Inte så bra, jag tror det var få som faktiskt lyssnade. Mysigt var det i alla fall och kul att få se.

 

Min kaffe


Uppträdande


Klara och Scott tittar på uppträdandet

 

Efter det åkte vi och mitt-i-natten-handlade på Wal*mart (öppet dygnet runt) och sedan till shake/glass stället, där vi har varit med Kelly, och köpte varsin glass (super god) men orkade inte hela, trots att det var small size.

Tips till dig som någon gång ska åka till USA. Ta alltid minsta storleken på allt om du inte är super-duper hungrig eller väldigt stor och får plats med mycket! ;)

 

Den natten gick jag och la mig ungefär 2:30, vaknade 7:30... Kunde inte somna om för det är jätteljust i mitt rum, solen strålar in genom de vita persiennerna. Efter en stund kom jag på att jag hade en ögonbindel med mig för att använda på planet... Tog fram den och försökte somna om med den på, efter en stund igen kommer Gypsey (deras jättesnälla och glada hund) in i rummet (för hon har tydligen lärt sig hur man öppnar min dör, som man inte riktigt kan stänga ordentligt), så jag gick upp, släppte ut henne på tomten för att kissa, släppte in henne, försökte somna om igen. Det gick inte så istället gick jag upp och gjorde Swedish pancakes till mig och de andra som frukost. De vart tyvärr inte lika gott som i Sverige, men helt okej! Alla ingredienser, tillbehör och redskap fanns. Scott och Kelly sov fortfarande så jag gick in med en pannkaka på varsin tallrik med en klick chokladsås och socker vid sidan av, till dem. Klara och jag fick två var och hon gillade dem. Både Scott och Kelly var super imponerade över hur de kunde vara så tunna. Amerikanska pannkakor är ju chocka och smakar som sockerkaka, sedan häller man sirap på dem.

 

Pannkaka med chokladsås och mjölk

 

Annars har vi varit och handlat lite idag. Jag köpte lite pennor och papper som jag behöver till bilden (art-klassen). Sen har jag bara latat mig! ;) Och nyss förut kom Scott och bad mig och Klara komma ut. And so we did och det var kolsvart, men vi följde honom ut i trädgården där han hade satt 3 stolar. Vi satt där och glodde upp i himlen i kanske en halvtimme. Det var stjärnklart och i natt skulle det var ett meteorregn. Jag såg nog runt 10 stycken! Varav 2 riktigt stora som gjorde ett långt streck över himlen. Jättefint och mysigt!

 

Nu Ska Jag Sova!

God natt gott folk


Torsdags - Schemabyte!

Nu tror jag att jag har jag lite tid att skriva igen! (Har faktiskt haft lite tid innan nu, men har velat göra lite annat på datorn den tiden.)

 

I torsdags fick jag skjuts av Kelly till skolan, men Klara följde inte med mig in i skolan då, hon var nämligen tvungen att åka till hälsocentralen för att registrera sig och ta sprutor, som jag gjorde med Scott innan skolan började och hon hade kommit.

Jag gick till Ms. Long klassrum (här har alla lärarna sitt eget klassrum, där de har alla sina lektioner), för att kolla om jag fått något nytt schema, alltså fått någon klass bytt. I onsdags lämnade jag nämligen in en ansökan, till kontoret, om att byta kurser, vilket alla som ville fick göra senast denna onsdag.

Jag ville byta:

  • English 3, Ms. Scott English 2, Ms. Long
  • Choral Music Physical Education (PE)
  • Geometry Algebra 2

Ms. Long är min HemKlassrumsLärare (Homeroom tescher), som jag sagt innan, alltså typ mentor eller klassföreståndare eller vad man vill kalla det på svenska. Hon är väldigt trevlig och loggade in på datorn och hittade att jag faktiskt hade fått ett nytt schema. English 3 hade blivit English 1 (och inte med Ms. Scott) och Choral Music hade blivit Art istället för PE som jag önskat. Matten hade det inte blivit någon ändring på, så jag tackade Ms. Long för hjälpen och gick till kontoret/expeditionen (vad man nu vill kalla det) för att fråga om matten. Schema tanten sa att hon inte hade sett att jag ville ändra det, men att hon skulle kolla på det.

 

Huvudhallen i skolan innan första ringningen

 

Under geometrilektionen blev jag kallad till kontoret där de sa att jag fick byta till Algebra 2 och jag gick dit direkt. De håller på vanliga enkla ekvationer och uttryck som jag är van vid vilket var väldigt skjönt, det är repetition från Algebra 1 som de flesta hade i 9th grade här. I Geometry var det en massa nya termer och enheter, så det här känns som helt rätt val att byta! J

I English 1 håller de på med grammatik och inte litteratur som i English 3, jätteskönt.

I Choral Music var det ganska konstiga människor (esteter *wink wink*) och läraren var snäll men hade väldigt konstiga idéer som jag inte var jättetaggad på att genomföra medan alla andra var det. Det var typ att man på en rast vid Valentines Day skulle gå fram till någon random och börja sjunga… Förstod inte riktigt men skumt var det. På Art sitter vi bara och fyller i en stjärna med valfria färger hittills, det verkar vara en chill kurs.

 

Första rasten hade Klara inte kommit tillbaka från hälsocentralen så jag gick runt med Brittani, en tjej som jag och Klara lärt känna.

Det är inte konstigt att amerikaner är stora…Varenda unge går till automaterna med dricka och snacks i kafeterian och köper minst en chipspåse och en ”socker”dryck. Det finns typ 2 dricka-automater och 3 snacks-automater. Jag och Klara däremot har med oss varsitt äpple och en vattenflaska. Vi delar lunch varje dag nu också för att man inte har tid äta upp en hel lunch, då sparar vi också på vår hälsa (man äter ändå så mycket onyttigt här) och pengar.

 

När jag kom hem pluggade jag typ hela kvällen, som ni såg på senaste inlägget… Det var mycket läxor! Somnade i World History boken en gång.

 

Min almanacka, full av läxor

 

När så gott som allt var klart sov jag i alla fall väldigt gott hela natten.



Läxor

Jag hinner inte skriva idag... Har tusen läxor REDAN! -.- Och måste sova! 
Men bara så ni vet, jag lever fortfarande! ;)

8 augusti - Stor glass och skolhandling

Idag började skolan på riktigt kan man säga. Vi jobbade på ordentligt på alla lektioner. Fick läxa tills imorgon att göra klart det vi höll på mig i World History och att läsa så mycket jag hann i kapitel 3 i MS Studies.
Lunch var tacos, natchochips med köttfärs och någon konstig risröra. Både idag och igår delade jag och Klara, för man hinner ändå bara äta upp max hälften på 20 minuter, där man måste stå i kö mer än hälften om man inte springer till kafeterian.
'
I kafeterian
'
Biologin var svår att hänga med på idag. Man skulle skriva av Ms. Edwards PP man jag var långt från klar när hon bytte bild. Tror inte det var jätteviktigt så jag klarar mig nog.
Engelskan var inte lika illa som igår men ändå... Illa! :/ Ms. Scott är inte trevlig.
'
Efter skolan, som idag slutade 1:15, gick jag och Klara till the Office och frågade om det fanns möjlighet att vi kunde gå med i volleyball laget. Hon kunde inte svara på det direkt men hon skulle kolla upp det så vi ska gå tillbaka imorgon.
'
Kelly hämtade oss och när vi kom hem var hennes bästa vän Kay där med sitt barnbarn och Ayden. Jag och Klara satt i soffan för att vara lite sociala med Americanerna. ;) Det var lite roligt för bebisarna sprang runt och mormödrarna sprang efter och låg på golvet och gömde sig bakom soffan och... Jag vet inte vad. Haha.
'
Sedan skulle vi åka till Walmart och handla skolgrejer. På vägen lämnade vi av Ayden, sen frågar Kelly om vi vill ha en sån shake som vi drack efter vi hade varit och badat, för hon ville ha en. Vi sa att det var bra. Då sa hon att dom hade glass också. Det blev 2 glassar med snickers och 1 med oreo i size small (som är som svenska medium) men dom kom ut med 3 large. Jag och Klara åt upp hälften av våra. :P
Wal*mart gick Kelly och handlade mat och vi gick och kollade på skolgrejer vi behövde. För mig blev det en turkos pärm (alla studenter har pärmar i skolan här) och en skrivbok.
'
Ayden somnade direkt i sin bilstol
'
Till middag blev det traditionell köttfärssås och spagetti, det var gott.
Precis när vi ätit upp kom Kellys brorsdotter, Adrian, förbi. Hon var en trevlig 19åring, men vi pratade inte så mycket. Hon ska vara med på brölloppet.
'
World History läxan är klar nu och jag är klar med datorn efter det här. Så nu ska jag göra mig i ording, ta en dusch, läsa lite MS Studies och sedan SOVA! :)
'
Good night, sleep tight!

7 augusti - Andra dagen i skolan

En kompis var smart och frågade på facebook vilken tid skolan börjar på morgonen och slutar för dagen, vilket jag totalt glömde säga. Det ringer in första gången 7:40, då går man till klassrummet sedan måste man vara i klassrummet när andra ringningen är, 7:45. Sista utringningen är klockan 3 alla dagar förutom onsdagar, då är det klockan 1:15. :) Man har lika många klasser på onsdagar, de är bara kortare och man skippar första 20 minuters rasten.
'
Min sista klass för dagen, engelska (ni måste vänja er vid att jag säger klass (eller period) istället för lektion, för det är så man säger på engelska), var hemsk! Jag gillade inte engelska lektionerna i Sverige för att jag är dålig på engelska och tycker det är svårt. Tänk då att läsa engelska i 2a rings svenska nivå... Läraren pratar otroligt snabbt och man gör saker hela tiden och massa läxa första dagen. Sedan har jag dyslexi så jag läser väldigt långsamt. På engelskan skulle vi läsa en text och svara på frågor, när jag hade läst klart var vissa redan klara med frågorna och när jag hade gjort 2 av 7 var alla klara. Så jag ska försöka byta till engelska 2.
'
Lunch: Hamburgebröd med kyklingröra eller gårdagens spagettiköttfärsmos i med pommes och denna gång jordgubbsmjölk. I fortsättningen kommer jag välja vanlig mjölk, choklad och jordgubb smakade bara socker.
'
När jag kom hem åt jag den sista centerbiten jag hade med mig (har annan choklad med mig) men nu får jag klara mig utan center i 10 månader! D:
'
Den sista Center biten!
'
Till middag blev det kokt korv med bröd, ketchup, senap, majo och chips... Låter nyttigt va? ;) Jag hoppade i alla fall majonäsen.
'
Sen kom Scott hem och då var det presentutdelning. Klara gav Scott och Kelly Tyskt gelégodis, Milka choklad och CD med tysk musik på. Jag gav dem cerpentiner i gul och blå färg (de hade inte sett sånna innan, jag visade hur man gjorde och det var precis samma blå som temat på deras bröllopå så de kanske använder de blå), en ost hyvel (som dom aldrig hade sett förut heller, men nu blir de tvugna att köpa lite god ost), en påse Ahlgrens bilar, en liten påse "älg godis" (någon salgs gelé godis) och till slut fick Kelly, Scott och Klara varsin Marabou Schweizernöt.
Tidigare fick Scott och Kelly en liten Kalles kaviar tub och en Sverigeflagga.
'

Mina presenter till dem
'
Scott gillade cerpentinerna, han skojar hela tiden
Funny guy
'
Plötsligt var det värsta vattenkriget igång mellan Scott och Kelly...
'

Tävling om vatten slangen
'
Imorgon är det onsdag alltså kort dag, vi får se hur det är. :)
'
Puss och god natt!

6 augusti - First day of High School!

Scott kom och knackade på mitt rum klockan 5 på morgonen... Jag hade ställt alarmet 6:10 för att gå upp typ 6:20-30 någonstans, så jag ignorerade knackningen.
  • 5:00 knackar han på dörren, jag ignorerar.
  • 5:10 öppnar han dörren och kollar om jag är vaken, jag visar att jag är vaken.
  • 5:15 kommer han in och säger att jag inte får somna om för att han ska till jobbet, jag säger okej.
  • 5:20 kommer han och säger att han åker nu, jag säger okej, jag har satt ett alarm, hej då.
  • 5:25 kommer han och säger att han åker nu, IGEN, jag säger okej, hej då.
  • 5:30 åker han.
  • 5:35 går jag upp.
  • 5:40 slår Klaras alarm igång (Scott har gjort samma sak på henne som på mig), jag är inne i badrummet och när alarmet inte slår av efter 4-5 ringningar går jag ut och kollar, men det kommer inte från Klaras rum utan från köket, så jag går dit, det är Scott som på ringer hemtelefonen som han har lagt fram på en handskriven lapp, jag svarar och han säger att han bara ville vara säker på att vi var vakna så vi inte missar skolan (han är så omtänksam). På lappen står att vi ska ha en bra första dag och lycka till.
'

Lappen med telefonen på
'

Soluppgången på baksidan
'
Klara kommer upp och hoppar in i duschen och jag käkar frukost, vi gör oss i ordning och då kommer Kelly hem lagom tills det är dags att åka. Vi får skjuts till skolan och blir stoppade på vägen för att årets seniorer ska ha någon slags parad i olika fordon sista biten till skolan (typ som vi har studentflak, fast i början av året i sället, tydligen vanligt), det såg roligt ut.
'

Början av paraden, en brandbil och en golfbil
Polisen blockar vägen
'

Klara och jag utanför skolan
Foto: Kelly
'
Väl i skolan sprang jag till mitt hemklassrum som man ska gå till först de här 3 första dagarna, sedna efter börjar lektionerna direkt. Kelly och Klara gick till expiditionen för att registrera Klara och hämta hennes schema.
Vid sal 104 möttes jag av Ms. Long, min "hemlärare". Vi fick lite papper och jag pratade lite med några tjejer.
'
Klockan ringde och det var dags för 1st period, Mississippi studies med Mr. Forrester i sal 217. Jag såg nog lite vilsen ut för en tjej kom fram och hjälpte mig hitta vägen. Mr. Forrester var väldigt stor och sträng men skämtade rätt mycket. Lite läskig men han verkar bra.
'
2nd period var Creat writing med Ms. Wilkerson i sal 107. Hon var trevlig och det verkar som en rolig kurs!
'
Rast i 20 min, då letade jag rätt på Klara som hade fått sitt schema.
'
3rd period hade jag Biology 2 med Ms. Edwards i sal 212. Vi var en väldigt stor klass där, och läraren var ganska sträng men verkar bra.
'
4th period var Choral music med Ms. Crump i sal 205. Vääldigt liten grupp, 8 st tror jag vi var, 1 kille och alla var konstiga, till och med läraren. Hon var däremot snäll och skrattade jämfört med alla andra lärare.
'
5th period var World history med Ms. Carter i sal 111. Hon verkar trevlig och bra och inte för sträng, och andra sidan var mina sämsta ämne i grundskolan engelska och historia så vi får se hur dem i en kombo blir...
'
Lunch! Träffade Klara och vi åt tillsammans. Riktigt amerikanskt kändes det, mattanterna slevade upp det man ville ha av det som fanns, spagetti och köttfärs (mosat tillsammans), blandade kokta grönsaker, kokta morötter och bröd. Jag tänkte att eftersom jag ändå betalar lika mycket vilket jag än tar så testar jag väl allt. Sedan kunde man ta en liten skål med färska grönsaker (hur färska dom nu är), en lite kopp frukt-sorbet-puré-glass-grej, dressing i en påse och lättmjölk eller chokladmjölk i små mjölk packet. Gissa om vi ville testa chokladmjölken.
Vi hann nästan äta upp allt innan klockan ringde, så vi stoppade ner chokladmjölken i våra väskor för den hade vi inte hunnit öppna, jag tog brödet i munnen och när vi gick och slänge brikan var vi redan nästan ensam kvar i kafeterian. Lunchrasten var bara 20 minuter.
'
6th preiod hade jag Geometry med Mr. Stewart i sal 207. Han var lite oseriös, vi gjorde ingenting på hela timmen förutom att få våra böcker.
'

Skolmaten idag
'
7th period var English 3 (11th grade english) med Ms. Scott (som folk hade varnat mig för att jag inte skulle gilla) i sal 105. Hon pratade vääldigt snabbt, men jag hänge med på allt hon sa ändå! Varningarna var däremot tyvärr rätt... 2 läxor som jag tror var till imorgon. Blä!
'
Klockan ringde två gånger, slut på dagen och jag mötte Klara och vi gick till skolbussen. Det hade nog gått snabbare att gå direkt men det är absolut ingen bra väg att gå hem på så vi får se hur det blir i förtsättningen. Det var hur många skolbussar som helst! Vi fick hjälp att hitta våran som hette 8-2. Bussen åkte 8 minuter efter utringningen så man har inte super mycket tid på sig precis. Då åkte den och köade för att hämta upp småttingar från Caledonia lågstadie och mellanstadie som är samma skola på samma ställe, så då fick vi vänta där, sedan köa ut från skolan, efter det var vi på väg. De första som skulle av var huset innan oss så då ställde vi oss också upp för att gå av men chauffören sa nej vänta jag kör er fram, så stängde han dörrarna åkte 10 meter, stannade, öppnade dörrarna och vi kunde gå ut. I trädgården stod Kelly och tog kort när vi kom.
'

På skolbussen hem
'
Resten av dagen har jag tillbringat i soffan med Klara och gjort engelskaläxan, sen när Scott kom hem gick vi igenom papper som skulle skrivas under och han hjälpte mig med det sista av läxan.
'
Facts
  • Varje dag kommer se ut så här för mig schema mässigt, förutom onsdagar
  • Klara och jag var överens om att man lättare förstod vad de kvinnliga lärarna sa än de manliga (samma sak med Kelly och Scott)
  • Varje lektion fick man frågan "Är du från Sverige" "Oh, cool"
  • Du har 4 minuter på dig från att klockan ringer ut från en lektion tills att den ringer in till nästa, om du inte har rast imellan
  • Har du mobilen framme eller att den låter beslag tas den direkt. Första gången måste förälder hämta ut den, andra gången måste du betala 25 dollar eller vänta 30 dagar och tredje gången måste du betala 50 dollar eller vänta 60 dagar
'
Nu kommer jag inte på fler facts så ni får fråga så kan jag lägga till fler! :)
'
Nu ska jag sova! God natt!
Puss!
'

5 augusti - Första hemlagade måltiden

Jag ställde klockan på 7, för att Scott sa igår att vi skulle åka hemifrån vid 8 för att fixa lite saker och sedan åka till kyrkan. De går i kyrkan varje söndag som de är lediga på, Kelly var inte ledig denna gång. Jag kom i alla fall upp ur sängen vid 7:30, då var ingen uppe, så jag gick och la mig igen och tänkte att Scott väcker mig om han vaknar. Men för säkerhets skull satte jag klockan på 9. Då var det fortfarande ingen uppe när jag kom upp.
Jag åt lite frukost, mjölk och flingor, vilket har varit min frukost varje morgon sedan jag kom hit. Som tur var är det fortfarande gott! Efter frukost satte jag mig med datorn i mitt rum och då tror jag Klara gick upp. Vi gjorde typ ingenting tills klockan var 1, då vaknade Scott. Ingen kyrka denna söndag alltså.
'
Iförrgår köpte Scott 4 stora stekar att laga till middag med potatis, det skulle bli den första hemlagade måltiden. Men näpp, så blev det inte. Det blev inte tid så vi åt ute istället.
Däremot idag fanns det inget annat att göra så när han kommit i ordning för dagen åkte han, Klara och jag och handlade för en dunder lunch. Jag såg till att det kom med lite frukt och grönt i vagnen. Väl hemma plockade vi upp och ställde in allt i kylen, då hade Kelly vaknat.
Scott och Kelly började med maten och jag gick in på rummet och pratade lite med pappa, på viber, som jag inte gjort sen jag lämnade Sverige. Det var trevligt!! Efter det var jag i köket och pratade med familjen. Familjen här. ;)
'
Första riktiga, hemlagade måltiden osade i luften. Tyvärr är deras mat bord fullt med bröllopsgrejer så jag och Klara satt vid köks baren eller vad man ska säga och Kelly och Scott satt vid tv bordet.
Det var riktigt gott! Stor köttbit och korv med potatis och sallad. Lite roligt var att Kelly körde potatisarna i mikron. Men det smakade faktiskt som vanligt ändå.
'
Kanske inte ser super gott ut men det var det!
'
Imorgon är första skoladagen! Önska mig lycka till!!
God natt

4 augusti (forts) - Kvällsäventyr med Klara och Scott

(Slutet av gårdagens inlägg:)
"Sedan åkte vi hem, tog det lugnt i en timme, sen kom Scott hem. Och då bar det iväg på andra äventyr, vilket jag skriver om imorgon för det är sent och jag ska upp tidigt imorgon för att gå i kyrkan. Det blir spännande att se hur det är!"
'
Japp, som sagt, sen var det dags för andra äventyr... Jag, Klara och Scott satte oss i bilen och bestämde oss för att ta en sväng förbi skolan för att visa Klara var den ligger. Det stod tusen skolbussar på parkeringen, och jag som var farsinerad när jag och Scott var där och det fanns 2...
'
När vi var klara vid skolan var det dags att åka till Columbus och käka middag. Scott valde buffé, eller smörgåsbord som han sedan sa.
Smörgåsbord eller typ [smårgårsbord] som dom säger här, används tydligen ganska mycket i USA, det visste inte jag. När jag översatte det åt honom blev han väldigt förvånad över betydelsen och det lät ganska kul, "sandwichtable".
Sedan hände något spännande!... Vi körde förbi några poliser och efter en stund körde dom upp bredvid oss och stirrade in i bilen för att sedan lägga sig bakom oss och slå på blåljusen... Scott stannade vid sidan av vägen och vevade ner rutan. En poliserna kom fram och sa "You didn't have your belt on." och Scott sa "Oh, yes sir, I did.". Då pekade polisen på mig och sa "I meant her.". Jag Hade Blätet På Mig Hela Tiden!!! Men tydligen inte ordentligt... Jag hade det nedanför axeln istället för på axeln så det skär in i halsen hela tiden, så när de åkte upp jämsides med oss kunde de inte se bältet.. Aja, Scott behövde bara visa sitt körkort och sen kunde vi köra igen. Ingen bötter (tack och lov, för då hade Scott säkerligen skällt ut polisen och fått ännu mer böter (;).
Trots all dramatik på vägen kom vi till slut fram till restaurangen. Oh Lord vad mycket olika mat det fanns! Glömde ta kort tyvärr men det var ett riktigt jäkla smörgåsbord alltså. ;)
Jag började med grönsaker (för det har jag saknat :P), sedan testade jag lite olika pasta och köttfärs och en friterad räka (Thailandkänsla), sedan blev det tacos.
Efter maten, återstod efterrätts bordet... mycket, mycket sötsaker men små, små fat att få plats med allt man ville ha på, så jag tog en mat tallrik istället. I en av matlängorna fanns det nämligen frukt, så det blev ananas, melon, tranbär och persika. Sedan måste man ju vara lite onyttig, så det blev lite grädde och vaniljglass till.
'

Blåljus i backspegeln
'
Det som Scott hade planerat för kvällen var att vi skulle åka till ett ställe där ett band skulle spela "some good music" och en av sångarna ska sjunga på hans bröllop. Så när alla var mätta och glada (eller övermätta) åkte vi dit. Jag och Klara vart lite chockade när vi kom in... Det var Endast gamlingar där! Vi var där i en halvtimme sedan tror jag Scott insåg att det kanske inte var optimala stället för 2 tonårstjejer. Det var dock ganska bra musik och väldigt kul att kolla på alla tanter när de skulle dansa linedance och skaka loss till Johnny be good (vilken var den enda sången jag och Klara kände igen, båda från Back to the future, det tycket Scott var kul av någon anledning). Innan vi skulle gå stod vi och pratade lite med några Scott kände och sedan av någan anledning stod vi plötsligt på scenen och blev välkomnade till USA av alla som var där. Scott stod och tog kort och hånlog.. Han är en ond värdpappa! ;)
'

'
Vilket äventyr va? ;)
'

Skolan

Imorgon börjar skolan, 6 augusti!
'
1 augusti var jag ju med Scott och fixade saker runt skolan som behövde göras innan skolstart, som sprutor och hälsa grejer och sånt. Då hämtade jag också upp mitt schema, valde mitt skåp och gick runt lite i skolan.
Jag blev junior... Men det var för att i denna skola har seniorerna redan läst de kurser som jag måste läsa obligatoriskt när jag är här + att dom bara går halvdagar, vilket jag inte vill göra för jag vill uppleva High School till max den tid jag är här (hoppas bara att dom har en junior bal!!!!!).
Jag kommer gå i 10th grade, alltså 10an, vilket är samma sak som 1an i gymnasiet i Sverige. Jag fattar INTE varför dom har satt mig där... De placerar nämligen alla utbytesstudenter i 10an eller 11an. Jag har bra betyg med mig från Sverige, har redan gått ut "10an" och dom som går i 10an här är ett eller kanske till och med 2 år yngre än mig... Jag mötte också geometri läraren (som Scott känner) och han sa att alla utbytesstudenter han har haft redan kan allt han lär ut så han tipsade oss att gå och se om jag kunde gå 11an. Det gjorde vi men de sa att jag måste prova på först för att jag troligtvis bara har läst lite av geometrin som han kommer lära mig.
Sedan är skolan i Sverige mycket svårare än här. Alla utbytesstudenter från Sverige som jag har pratat med fick bättre betyg än sina kompisar, till och med i engelska!!!
'
En annan sak som förvånade mig ännu mer var att jag inte fick välja vilka kurser jag ville ha! Jag vet att vissa kurser är obligatoriska, men här verkar 5 av 7 kurser vara obligatoriska och dom andra 2 kurserna var redan valda för mig. Troligtvis kan jag byta dom om jag inte vill ha dom, men det är inte säkert...
'
Aja, jag får ta det som det är och prova (och hoppas jag kan byta) :) Här är i alla fall mina kurser med lärare, den 2a och 4e tror jag är valbara kurser.
'
Första terminen kommer mina dagar se ut såhär:
  • Mississippi Studies  Mr. Forrester
  • Great Writing Mrs. Wilkerson
  • Biology 2  Mrs. Edwards
  • Choral Music Mrs. Crump
  • World Hist Mrs. Carter
  • Geometry Mr. Stewart
  • English 3 Mrs. Scott
'
Andra terminen kommer mina dagar se ut såhär:
  • US Govt  Mr. Scott
  • Public Speaking Mrs. Wilkerson
  • Biology 2 Mrs. Edwards
  • Choral Music Mrs. Crump
  • World Hist Mrs. Carter
  • Geometry Mr. Stewart
  • English 3 Mrs. Scott
'

Pappret jag fick med mitt schema på
(Period - Course Code - Course Name - Teacher - Room)
Det som står handskrivet höst upp är mitt skåps nummer
"# 179 "B section" commons area"
Det är ett mellan skåp (alltså inte högst upp och inte längst ner), och det är väldigt litet
Skåpen här i USA är mycket mindra än dom vi har i Sverige
'
Jag vet inte när lunchen kommer in varje dag men det lär jag väl märka.
Första ringningen är klockan 7:40 (väldigt tidigt, jag som är van att gå upp då på skoldagar). Sedan tror jag första lektionen börjar 7:50.
'
Detta är skolans hemsidahttp://www.lowndes.k12.ms.us/CHS/. Där kan ni se vilka kurser, sporter och annat som finns på min skola. Det finns också bilder från sport evenemang och baler.
'
Nu vet ni lite mer om min skola och skolgång här i Caledonia! Sedan kommer jag självklart berätta mer när skolan väl kommer igång och jag vet mer och exakt vad som gäller.
'
Ha det bra!

4 augusti - Det blev bad

Jag och Klara vaknade ungefär samtidigt, runt 10, idag. Jag duschade, hon åt frukost. Hon duschade, jag åt frukost. Sedan vaknade Kelly vid 11, precis som igår. Då packade vi ihop och åkte och plockade upp Ayden och Michelle, på vägen till Kellys syster (som jag inte kommer ihåg vad hon heter :S).
Systern bor i en liten lägenhet med sin son David och de har en gemensam pool i området. Där var vi och badade och solade idag från klockan 1 till klockan 4.
Det var första gången jag träffade Michelle, Kellys älsta dotter och Aydens mamma. Vi sa ingenting till varandra, bara hej och hej då...
Annars var det väldigt trevligt där! Fin, djup pool. Och det var en perfekt dag att åka också. Det var så sjukt varmt!!! Man orkade inte ligga och sola särskillt länge innan man var tvungen att hoppa i poolen igen.
Jag och Klara kastade lite boll med David, som jag tror är runt 12. Gullig kille. Han fyller år nästa helg så vi kanske ska med och fira honom på någon restaurang. :)
'

Jag ligger och solar
'

Klara, Kelly, Ayden och Michelle
'

Klara, jag och David
Fotograf: Kelly
'

Bikiniranden på min axel efter en dag i solen
'
Vid 4 lämnade vi och då var det super varmt ute, så vi åkte förbi något ställe i stan som sålde jordgubbs och ananas shakes (och annat). Alla tog varsin ananas shake. Kylan i den behövdes.. Det Var Varmt!
'

Jag med en ananas shake
'
Sedan åkte vi hem, tog det lugnt i en timme, sen kom Scott hem. Och då bar det iväg på andra äventyr, vilket jag skriver om imorgon för det är sent och jag ska upp tidigt imorgon för att gå i kyrkan. Det blir spännande att se hur det är!
'
(Jag måste göra en namnlista på folk jag skriver om här på bloggen, så ni fattar vad och vem jag pratar om och i vilket sammanhang.)
'
Puss, kram och god natt!

Svar på kommentarer (+ info för dyslektiker(;)

Vad menas med att jag är en ”confederate”?

Jag förstod inte riktigt när Scott förklarade för mig. Översätter man det blir det ”förbundsmedlemmen” och tröjan säger ju CALEDONIA confederate, så jag tror det betyder att jag liksom är en Caledon eller Caledonian eller vad man ska säga! ;) Jag är liksom en av dem nu. Haha J

 

Känns det bra med din värdsyster?

Det känns jättebra! Hon är super snäll! Och eftersom Kelly och Scott jobbar mycket och ofta natt så de måste sova på dagen så kan det nog bli lite ensamt i längde så det känns väldigt bra! Hon stannar troligtvis bara till januari, en termin. Så blir det av någon konstig anledning problem är det inte så länge att stå ut. :P Men det kommer inte bli några problem!

 

Klara och jag i köpcentret i Tuscaloosa

Fotograf: Kelly

 

Sedan verkar många tycka att det var bra att skrev en lång text, så då ska jag inte oroa mig för det i fortsättningen.

Och för dom som inte gillar att läsa (som jag): Ni kan titta på de fetstilta orden! Det är meningen att dom ska ge en översikt på textens handling, det är liksom huvudorden som är feta. Sedan hoppas jag bilderna säger en hel del.

 

Sedan vill jag också säga att jag tycker det är jättekul att ni läser min blogg och kommenterar! Det är bara därför jag skriver, så fortsätt följa mig och kommentera! :)

Har ni några frågor så är det bara att skriva dem i en kommentar så ska jag försöka svara här på bloggen! (Det är dock inte säkert att jag svarar..) Men vill ni verkligen ha svar är det bara att maila eller skriva ett meddelande på facebook! :)

Här står alla sätt man kan kontakta mig på: http://amandajac.blogg.se/2012/august/kontakt-med-mig.html#comment

 

Älskar och saknar er alla!

Puss och kram

Er Amanda



Resor hit och dit

2 augusti
Igår, torsdag, var en lugn morgon. 
Sedan vid lunchtid ungefär åkte jag, Kelly och Scott "to town" (Columbus, MS) för att fixa lite saker. Först svängde vi förbi några av deras vänners kontor, för att de skulle checka av något med med bröllopet. Mina värdföräldrar, Scott och Kelly, ska gifta sig den 25e Augusti, och ha ett stort bröllop
Så efter vi hade pratat klart med deras vänner åkte vi till tingshuset gör att de skulle fixa sin bröllops licens, vilket gick bra. 
Näst på tur var kyrkan där de ska gifta sig. De skulle kolla var de skulle byta om och se hur många bord de fanns där de ska ha sin mottagning, men en sur tant körde ut oss ur mottagningslokalen... Scott var iinte glad, hehe. När vi skulle åka därifrån upptäckte vi att bilnycklarna satt kvar i bilen... och bilen var låst! Så vi fick vänta på en kille att komma och låsa upp. 
När vi kom där ifrån var klockan middags dags så vi åkte in på någor BBQ ställe. Jag och Kelly tog någon chicken fajitas och Scott tog friterade revbensspjäll... 
Efter det åkte vi till en biluthyrning, för vi skulle åka till Birmingham, AL, för att hämta upp 3 tyska utbytesstudenter eftersom områdesrepresentanten inte kunde åka. Det var en stor bil med chaufför. Två timmars biltur dit, deras flyg var försenat så vi fick vänta där typ 2 timmar, sen kom de! En kille och 2 tjejer. Vi satte oss i bilen och sedan var det 2 timmar tillbaka igen. De däckade med en gång, för de kom direkt från Tyskland så för dem var klockan 6 på morgonen och de hade inte sovit något. Vi lämnde av killen 10 min utanför Columbus och den ena tjejen blev hämtad där vi hade vår bil. Den sista tjejen följde med oss hem för hennes värd mamma var "out of town". Hon fick sova i rummet mitt emot mig.
'
"In da ca"
'
3 augusti
Idag, fredag, har också varit mycket åkande. Jag gick upp lite före 10 och tog en skål med special K och mjölk. Ingen annan var uppe (förutom Scott, som redan hade åkt till jobbet). Sedan kom Klara upp (den tyska utbytesstudenten). Ungefär 11 vaknde Kelly, då gjorde vi oss i ordning för att åka till Tuscaloosa, AL, halvägs till Birmingham, där vi var i torsdags. I Tuscaloosa skulle Kelly fixa sin bröllopsklänning, men innan det gick vi och shoppade och åt tacolunch "in the mal". Det var jag, Klara och Kelly. 
Jag och Klara var de näst första som fick se Kellys bröllopsklänning. Jag hjälpte henne att knäppa korsetten men trots korsetten kunde vi inte få igen dragkedjan. Det slutade med att den ska göras större längst upp. Kelly ska ha på sig knallblå 16 cm klackar som inte ens kommer synas under klänningen men hon behövde komma upp lite för att klänningen inte skulle släpa i marken. Hon kan gå väldigt bra i dom! :O (Jag tog några bilder på klänningen, men det är nog bäst att jag håller dom för mig själv tills efterbröllopet, för Scott får inte se den innan.)
Sedan var det dags att åka tillbaka till Columbus, där skulle vi förbi Kellys syster för att hämta en grej, men vi stannade och pratade i en timme och då berättade Kellys systrer att Klaras värdmamma, Joy, som också är områdesansvarig, var hemsk och att det var en "crazy family" och att hon var väldigt strikt och sträng och att hennas tidigare utbytesstudenter inte trivdes där. Gissa om Klara blev taggad på att bo med henne... Men Joy hade tidigare frågat om Scott och Kelly ville ha en extra utbytesstudent. Efter att ha pratat med Kellys syster var det så gott som bestämt att Klara ska stanna med oss. SÅ NU HAR JAG EN VÄRD SYSTER! En 96a från Tyskland! Hon är jättesöt och trevlig!
Efter det åkte vi till Walmart och mötte Scott som hade planerat att grilla ikväll. Så blev det inte... Det drog ut på tiden inne i walmart och sedna var det heelt slut på bensin i bilen när vi skulle köra hem så då bestämdes det att vi skulle äta ute även denna måltid.
Till slut kom vi iväg till något kycklingställe. Jag tog en sallad (vilket kändes bra med tanke på all skräp mat).
Nu ligger jag i min säng ock bloggar, nyss var en av Kelly och Scotts kompis förbi med två barn. Hon ska dekorera kyrkan för bröllopet så de planerade lite för det. Den älsta pojken som var med tror jag var 2 år yngre än mig och han ska gå året under mig i Caledonia High School, så vi pratade lite om det. Nu känner jag i alla fall en som ska gå på skolan som jag kan fråga om jag är helt vilse. ;)
Klara och jag kommer troligtvis gå de flesta av kurserna tillsammans i skolan.
'
Kellys knallbåa högklackade bröllopsskor
'
4 augusti
Imorgon, söndag, ska troligtvis jag, Klara och Kelly åka tillbaka till Kellys syster och bada i hennes pool, om det är fint väder. Michelle, Kellys älsta dotter, och Ayden, Michelles son - Kellys barnbarn, kanske också kommer. Det blir fösta gången jag får träffan Michelle. Hon verkar väldigt snäll! :)
Observera att Kelly är 38, Michelle är 19 och Ayden är 1. Kelly var alltså 19 när hon fick Michelle och Michelle var 18 när hon fick Ayden. Det är vääldigt vanligt här i USA. Och Kellys morfar lever fortfarande vilket betyder att han har ett barnbarns-barnbarn och Hayden har en gammel-gammel-morfar! Den du! :)
'
Sorry för att det blev så mycket text, men vill ni veta vad jag gör... Läs det! ;)
Puss och kram
'

Kontakt med mig

Eftersom jag är ganska långt borta från Sverige, är det ju tyvärr lite svårare att få kontakt med mig och veta vad jag gör här. Därför tänkte jag göra en lista på alla sätt ni kan kontakta och följa mig under mitt år i USA :)
'
Ni kan:
  • Kommentera, läsa och kolla på bilder här på Bloggen. (http://amandajac.blogg.se/)
  • Kolla in på min Facebook, där jag uppdaterar då och då. (Amanda Jacobsson)
  • Skicka ett Maila mig. ([email protected])
  • Lägga till mig på Skype. (amanda-jac)
  • Följa mig på Instagram, en bilddelnings app. (amandajac)
  • Ringa eller smsa mig på Viber, en app där man ringer och smsar gratis. (+46768440712)
  • Skicka ett Brev eller vykort (eller godis (;) till min amerikanska adress. (vill ni ha den får ni kontakta mig på någon av de ovansående punkterna)
'
Än så länge har jag inget amerikanskt nummer, endast familjens hemnummer, men det använder jag bara om jag behöver nå Scott eller Kelly när de inte är hemma. Jag har kvar mitt svenska nummer men det är superdyrt att använda det. Men Viber som står i en av punkterna funkar precis lika dant och funkar för både iPhone och Android! Numret som står där är också mitt vanliga svenska nummer.
'
'

1 augusti

Hello alla Svennar! :)
'
Igår satte jag alarm på 9:30 men vaknade klockan 7:30 på grund av att jag fortfarande har lite jet lag kvar i kroppen, antar jag. I alla fall lyckades jag somna om och vaknade vid 9 istället och gick upp. Scott och Kelly jobbade natt så Kelly sov men jag möttes av ett "Good morning Sunshine!" av Scott, och sedan pekade han på vardagsrumsbordet. Där låg en lapp där det stod "Amanda! You Are A Confederate Now! //SCOTT & Kelly Jo" och under lappen låg en vinröd t-shirt som det stog "CALEDONIA Confederates" på. Jättefin och den passade perfekt! ;)
'
Som jag sa igår så skulle jag och Scott och Shoppa lite idag, så blev det inte för det dök upp annat. Först åkte vi för att typ skriva in mig i Mississippis system så jag kan registrera mig i skolan, det var först och främst vaccin jag tagit och när jag tog dom, men jag hade inte med mina vaccin papper så vi fick åka tillbaka hem och hämta dem. På vägen åkte vi förbi Scotts mamma, Marys, lilla "fast-food-kiosk" för att hälsa och äta lite frukost/lunch. Jag tog en grilled chicken wrap som var väldigt god. Scotts syster med 2 barn var också där.
När vi kom tillbaka till "vårdcentralen" löste sig allt med att jag behövde ta 2 sprutor, då var Ashley där också (Kellys dotter) vilket var första gången jag träffade henne.
Sedan åkte vi till skolan för att lämna vaccinpappren och hämta mitt schema, vilket gick bra. Jag frågade också om aktiviteter efter skolan, jag vill testa volleyboll och basket, och eftersom många tjejer är väldigt korta här så sa dom att jag säkert kan komma in på båda. Men vi var tvugna att åka förbi doktorn för en hälsokontroll och allt var på topp. Sköterskan sa att hon hade en dotter och en son i samma årskurs och skola som jag, och att jag ska hålla mig borta från sonen för att han var "messed up" men att dottern var "a smart kid". Så vi fick hennes nummer så jag och hon kan träffas innan skolstart så hon kan hjälpa mig hitta. ;)
'
På väg hem såg det ut som att det skulle bli storm. Det började blåsa och regna och himlen var mörk men det gick över ganska snabbt. Till middag blev det en ham-and-cheese-mikro-bröd-grej och en tomat med egen vinäger dressing, som jag kunde göra eftersom jag köpte det igår när jag var och handlade med Kelly. Det åt jag framför tven.
Resten av kvällen blev (som ni kanske förstår efter den här långa texten) till att chilla på mitt rum med dator och tv för Kelly åkte till jobbet och Scott behövde sova efter att ha jobbat hela natten och åkt runt med mig hela dagen.
'
Så såg min dag ut!
'
Lappen
'

T-shirten
'

Skolbussar som stog på skolgården
'

Andra dagen

Idag sov jag ganska länge sedan efter lunch åkte jag och Kelly Jo (värdmamma) till Walmart, USAs kändaste supermarket, jättestort och man kan hitta allt där.
När jag kom hem packade jag upp alla väskor så nu ligger alla mina kläder i lådor :)
'
WAL*MART
'

Detta är huset där jag kommer bo i ett år nu
'
'
Solnedgång
'

Mer än dubbelt så varmt här!
Min värdmamma klagar en del på värmen, men jag njuter än så länge.
'

Min anslagstavla,
där AMANDA och ett papper med alla nummer jag kommer behöva redan hängde när jag kom.
Nu har jag fått upp ett brev från Rakel och ett vykort som det står Lucys adress på,
men det får hänga och vara fint ett tag innan det skickas tillbaka till Sverige.
'
Det var vad jag hade att bjuda på idag! Nu ska jag sova och imorgon ska jag och Scott (värdpappa) åka och typ shoppa lite ;)
'
Bye
'

RSS 2.0